تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ اطاق شیشه ای خبر ” شفاف ”
طراحی، پاشنهآشیل اسباببازی در ایران/کار جهادی، نجاتبخش است؟
مسئولان و مدیران کمیسیون فرهنگی باید دانش اسباببازی را بدانند
در بازیهای سرگرمی، فکری و هوشی هم میبینیم که بازیهای ۵۰۰ سال پیش چینیها، ژاپنیها و … را بازسازی کردیم و مشابه آن را روانه بازار کردیم، رئیسدانا به این موضوعات معتقد است و میگوید، هر بازی فکری، یک محصول فرهنگی است.
محمدعلی رئیسدانا، ۳۸ سال سابقه طراحی و تولید سرگرمیهای خلاق و فکری را دارد او موسس سرگرمیهای ـ فکری آموزشی دانا است، درباره طراحی و تولید سرگرمیهای خلاقانه و سازنده میگوید: «با خلاقیت و ایدههای نو سرگرمیهای فکری و خلاق را از دیگر کشورها را بازسازی کردیم و به مخاطبان ارائه دادیم. ما مجموعه هفت قطعه شگفتانگیز، متال پازل، هفت گره، قطار تک واگن، کُره هوش، معمای ۱۲ قطعه و… را داریم و با خلاقیت ذهن و فکر مخاطبان را قلقلک میدهیم. باید بدانیم که بازی فکری نیاز به آموزش و معرفی دارد، مسئولان فرهنگی و اشخاصی که در کمیسیون فرهنگی مسئولیت دارند باید با انواع و اقسام اسباببازیها آشنا باشند و علماش را داشته باشند تا بتوانند از محصولات فرهنگی در مجلس دفاع کنند. آنها باید با تولیدکنندگان در تعامل باشند تا حمایت بهجا و خوبی از تولیدکنندگان کنند. اگر مسئولان فرهنگی بدانند هر بازی فکری، یک محصول فرهنگی است، میتوانیم شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه باشیم.»
او درباره طراحی بازیهای فکری، ادامه میدهد: «برخی از این بازیها همانند هفت قطعه شگفتانگیز ۵۰۰ سال پیش در چین طراحی و تولید شدهاند اما ما با خلاقیتهای خودمان آنها را بازسازی کردیم و نمیتوان گفت تقلید بلکه مشابه آن را ساختیم تا هم ذهن و هوش کودکان و هم بزرگسالان را با این کار تقویت کنیم. معتقدم با خلاقیت و ابتکار و یک هزارم هزینه میتوانیم کارایی بالایی داشته باشیم.»
به رئیس دانا میگویم شما ۳۸ سال است که در زمینه سرگرمی و بازیهای فکری فعالیت دارید و حتما مخاطبانتان هم شما را به خوبی میشناسند و با بازیها آشنا هستند، وجود چنین رویدادهای فرهنگی و جشنوارههایی که مختص اسباببازی و بازی فکری است تا چه اندازه میتواند برای شما مفید باشد! او جواب میدهد: «اگر مسئولان فرهنگی در تعامل با تولیدکنندگان اسباببازی باشند امکان رخداد اتفاقات خوب زیاد است البته با تشکیل انجمن تولیدکنندگان در حال حاضر شاهد رویدادهای متنوع و اتفاقات نو هستیم. برگزاری نمایشگاه اسباببازی هم میتواند تاثیرات خودش را داشته باشد و با در ارتباط با مخاطبان قرار میگیریم با تلنگر زدن به آنان کاری خواهیم کرد تا جذب سرگرمیها و بازیهای فکری شوند.»